Blender przemysłowy – tego nie może zabraknąć w gastronomii

Profesjonalne urządzenia dla lokalów gastronomicznych to zdecydowana inwestycja w jakość świadczonych usług. Z ich pomocą nie tylko szybciej przyrządza się różnego rodzaju potrawy, ale również ich jakość może być zdecydowanie lepsza.

Służą do tego sprzęty do obróbki mechanicznej, termicznej, a także wiele innych. Do czego służą blendery przemysłowe?

Mieszanie i rozdrabnianie

Blender przemysłowy to przede wszystkim urządzenie do rozdrabniania oraz mieszania. Dzięki niemu z ugotowanych warzyw szybko postanie niezwykła kremowa zupa lub gęste pure. To dania, które znajdują się w większości menu każdego lokalu gastronomicznego, dlatego nie powinno go zabraknąć w żadnym z nich. Takie danie najłatwiej przygotować przy pomocy ręcznego blendera przemysłowego.

Z jego pomocą przyrządzi się również efektowne koktajle, smoothies, desery, ciasta oraz drinki, dlatego jest niezbędny w pracy barmana. W tym wypadku można zastosować blender kielichowy. Obsługa tych profesjonalnych sprzętów jest bardzo prosta, cała czynność zajmuje dosłownie chwilę. Nie bez znaczenia jest także fakt, że bardzo łatwo utrzymać je w czystości, wystarczy umyć kielich, lub w przypadku blendera ręcznego, jego końcówkę. Warto postawić na dobrej jakości sprzęt.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sprzęt kuchenny. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz